I saw a community from feddit.de on lemmyverse.net which I wanted to explore but I got a server error opening the community. I thought it might be abandoned or deleted but feddit.de seems completely unreachable atm.

I also checked with multiple devices in case I would have been banned for some reason.

Does anyone know why that is the case? Have a good one.

Feel free to lmk if I need to ask this somewhere else.

    • hauiOPA
      link
      51 month ago

      I completely agree! Tchncs.de has a matrix room for updates and their infrastructure seems very varied so I guess that another way to do it.

  • @viking@infosec.pub
    link
    fedilink
    71 month ago

    Feddit has had a ton of outages recently, there were a bunch of admin posts over there every once in a while when they are up again. I’m not quite sure how the 99% are calculated, maybe most of that is historic availability and currently they are just fucked.

    There’s https://status.feddit.de, but even that was unavailable last week.

    • @taladar@sh.itjust.works
      link
      fedilink
      21 month ago

      Really they have had a ton of outages throughout their existence compared to other instances but at some times it was better and at times it was worse.

      • hauiOPA
        link
        11 month ago

        Very interesting. I‘m hosting for a handful of peeps so I can’t compare to them. Hope it works out for them.

  • @schnokobaer@feddit.de
    link
    fedilink
    31 month ago

    Shit is weird, it was completely offline for a day or two but now I’ve been able to access it via app again for a couple of days, I can even post this from feddit.de. Meanwhile in the browser it appears entirely dead. As if the Lemmy instance is working again but the Apache is down.

    • hauiOPA
      link
      11 month ago

      Very interesting! Maybe you can post it over there somewhere so the admins become aware?

  • @Undaunted@feddit.de
    link
    fedilink
    21 month ago

    It seems to be an issue where ImageMagick filled up the drive, which in turn killed the database. After freeing the space, the database has now an inconsistent state and throws errors. It also looks like the db backups are corrupt. For whatever reason I’m still able to use this account through the Sync app.

    I have these information from their matrix room https://matrix.io/#/#feddit:tilde.fun

    • hauiOPA
      link
      11 month ago

      Damn. That sucks. One reason why my instance is invitation only. Lemmy is absolutely not at the state where it can easily be run for large userbases.

      Have they reached out to other admins of large instances like dbzero and world and the devs on ml? They might be able to provide assistance.

    • sino
      link
      fedilink
      1
      edit-2
      1 month ago

      I’m not sure if this message will work but for some reason the app via feddit is still working. They did have / had issues the last few days, couldn’t reach anything. Would be nice if they could at least provide an update on what’s going on.

      Edit: there’s also this one monitoring uptime and it represents exactly how the last few days went by https://lemmy-status.org/endpoints/_feddit-de

      • @taladar@sh.itjust.works
        link
        fedilink
        31 month ago

        I can’t really confirm those uptime monitor results, for me it hasn’t worked a single time in the last few days.

        • sino
          link
          fedilink
          11 month ago

          I’m using Memmy and it didn’t work at all for the last few days, it came online from time to time and I was able to see the posts which were synced / federated days ago so feddit.de wasn’t able to federate / refresh content properly. The app at the moment works but the website yeah no idea what’s happening there, hope don’t have to jump ship another time.